ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NE NE OLUYOR?

29.12.2014 09:59:43

Geçtiğimiz günlerde Ziya Eren Eğitim Fakültesi'ne asılan, sonra da tepkiler üzerine kaldırılan İngilizce panonun ardından, Gevher Nesibe Tıp Fakültesi'nde de ‘Hemşire deski' yazılı bu pano tepki topluyor.

Eğitim dili Türkçe olan ve 40 yıldır eğitim veren Erciyes Üniversitesi’nde İngilizce tabela krizi yaşanıyor.geçtiğimiz günlerde Ziya Eren Eğitim Fakültesi’ne asılan, “Faculty of Education” yazısı büyük tepki toplamıştı. Tepkiler üzerine ise İngilizce tabela kaldırılmıştı. Şimdi ise aynı kriz Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi’nde yaşanıyor. Poliklinik katlarında, hemşirelere ayrılan bölümlere hemşire masası anlamına gelen ‘Hemşire Deski’ tabelaları asıldı.

Anadili Türkçe olan Türkiye Cumhuriyeti’nde yine eğitim dile Türkçe olan bir üniversiteye yarı Türkçe yarı İngilizce tabela asmak büyük tepki topluyor. Hastanede bu yazıyı gören ziyaretçiler, bunun çok çirkin bir görüntü olduğunu ifade ederek, ‘Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Türkçe konuşuyoruz. Gereksiz ve çok çirkin bir yazı bu” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Konuyla ilgili Erciyes Üniversitesi rektörü Fahrettin Keleştemur’dan bir açıklama bekleniyor.

Haber: Dilek Bolat